KVIST
architecture & design
banner.jpg

SAWDAYS

Interior Design

MERCHANTS HOUSE | BRISTOL | BS1 4RW | UK

Sawday's Publishing

Interior design

£80,000

Completed May 2014 

Alastair Sawdays Publishing moved from their idyllic office situated in a renovated farmhouse outside Bristol to a city centre location in early 2014.

We wanted to create for the company a welcoming space full of surprises, giving each team a separate identity reflected in the finishes and furnishings, with the layout arranged around the natural light and spectacular views of the harbourside. At the centre of the space is a ‘linear garden’; inspired by the countryside setting of the company’s previous home. 

It was important to weave in the elements of the office’s past location, which was dear to all the staff, whilst reinventing it in a way that embraced the change. As a result this central spine evolved into a hot desking and co-working space with garden meeting pods and a high work bar recycled from the old picnic tables. The challenge for this project was to superimpose the proposal over the landlord’s standard spec fit-out, requiring minimal permanent intervention, whilst maintaining privacy between the teams and to meeting rooms.